Solresor

Hos Solresor kan du välja mellan flera olika alternativ när du vill boka din semesterresa. Det går att boka charterresa, endast flygresa tur och retur eller det som Solresor kallar för Rundresor.

 

Solresors mål med Rundresor är att man ska få uppleva en kombination av flera olika element under sin resa, både stora upplevelser, lokal närhet och avslappning, allt i ett. Där dem lägger sin största satsning är på trygghet för sina resenärer. Och på grund av det har dem en resegaranti, den har dem för att dem vill skydda sina resenärer om det mot all förmodan skulle bli så att en resa blir inställd eller avbruten av någon anledning. Så om din resa inte blir av med Solresor på grund av konkurs eller annat så kan du använda deras garanti och få ersättning för resan. Så även om någon av deras underleverantörer går i konkurs så kommer du inte att drabbas av det ekonomiskt. Dock gäller resegarantin bara för charterresorna och inte för enskilda flygbiljetter.

Företaget

Solresors affärsidé bygger på att de vill kunna erbjuda sina kunder bekväma paketresor som håller en hög kvalitet för konkurrenskraftiga priser. Solresor har sitt huvudkontor i Malmö och år 2009 var det nästan 200 000 resenärer som reste med just dem. Det gjorde i sin tur att dem det året omsatte drygt 1,5 miljarder kronor. Idag är dem en av de största researrangörerna i Sverige.

 

Det var 1989 som företaget startade, då var dem en del av språkreseföretaget STS. I början gick det trögt men år 2000 slog dem verkligen igenom på riktigt och var det första resebolaget som erbjöd charterresor till bland annat Azorerna. Idag flyger dem över hela världen.